» » Nieuwsarchief
 
» 18/01/2007 - Te lezen op www.wieleruitslagen.be

NEO IN DE KIJKER: GIANNI MEERSMAN
 

 
INFORMATIE
  
Nationaliteit:Belg
Geboortedatum:05/12/1985
Ploeg 2006:Beveren 2000
Ploeg 2007:Discovery Channel
 

 

Omschrijving renner 

“Ik ben niet ruig gebouwd. Ik vermijd dan ook liever de Vlaamse kasseien. Ik denk dat ik meer het rondetype ben. Bergop kan ik redelijk uit de voeten en mijn tijdrit mag er ook wel zijn. Sprinten met een select groepje kan ik zeker aan.”
(quote Wieleradvies) 

Verwachtingen 2007

“Ik hoop om mijn werk voor de ploeg goed te verrichten en misschien af en toe eens zelf een prijs te kunnen rijden. In het begin kan ik moeilijk een beschermde rol opeisen. Natuurlijk zal ik de eerste wedstrijden veel werk moeten verrichten voor de leiders binnen het team, maar dit vind ik niet meer dan normaal." 

Verwacht je dat je al voor eigen rekening mag rijden?
“Dat is moeilijk om te zeggen, misschien krijg ik op het einde van het seizoen wel eens een kans om voor eigen succes te gaan, bijvoorbeeld in een kleinere rittenwedstrijd.”
 

Heb je al een kijk op je programma?
“Ik begin in Mallorca, waarna Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de E3 prijs in Harelbeke volgen. In deze wedstrijden ben ik al zeker van mijn plaatsje. Normaal doe ik ook nog de Driedaagse van De Panne en de Ronde van België mee.” 

Waarom Discovery?

“Vooral de persoon van Dirk Demol is daarvan de oorzaak. Ik had al enkele jaren het vertrouwen van Dirk en dat was en is heel belangrijk voor mij. In de zomer van 2005 kon ik eerst naar Davitamon-Lotto gaan, waarna ook Quick Step zich meldde. Uiteindelijk volgde ook nog Discovery en ik moet zeggen dat mijn keuze vrij snel vast stond.”

Wat voor een indruk laten mannen als Basso en Leipheimer op je na?
“Dat het ook maar normale mensen zijn, ook al hebben ze beiden en enorm palmares bijeen gefietst.” 

Vind je dat je goed onthaald bent binnen de ploeg?
“Ja, zeker weten! Iedereen was meteen vriendelijk tegen mij. Het was leuk om zo onthaald te worden! Ik had toch al enkele keren een babbel met Ivan en Levi, natuurlijk niet altijd over wielrennen. Al ga ik mezelf wel niet opdringen tegen zo'n mensen, als ze willen praten komen ze zelf wel goedendag zeggen! 

Is er een groot verschil tussen Discovery en Beveren 2000 qua infrastructuur? Wat valt echt op?
“Alles is bij Discovery enorm professioneel, op alle gebied eigenlijk. In het begin van de stage, midden december, kreeg iedereen een programma voor heel de week, waar alles piekfijn gepland stond. Zo was het ontbijt om 8u, trainen om 10u, het middageten om 13u en de fitness of massage om 15u. Alles netjes op tijd eigenlijk!” 

Hoe kijk je terug op die stage?
“Die is redelijk vlot en ontspannen verlopen eigenlijk. Ik voelde mij meteen welkom in de groep en dan loopt alles vanzelf los. Het doel was om kennis te maken met de nieuwe renners, ploegleiding en de omkadering. En dat is goed gelukt.” 

Een propere wielersport?

“Er zijn de laatste tijd inderdaad veel verhalen opgedoken in verband met doping, maar ze schrikken me eigenlijk niet echt af. Je beslist uiteindelijk nog altijd zelf wat je met je lichaam doet!” 

Bekendheid?

“Hier in mijn woonplaats, in Meulebeke, word ik af en toe wel aangesproken. Het zal er waarschijnlijk niet op verbeteren nu. Zolang de mensen vriendelijk zijn, ben ik altijd te vinden voor een babbel. Dus geen enkel probleem! Of de pers mijn deur al plat loopt? Neen, tot nu toe niet. Nadat ik terug was van Amerika was het eventjes druk, maar die drukte is nu weer weg.” 

Bedankt Gianni
“Graag gedaan”

 

Foto: giannimeersman.be

bron:   http://www.wieleruitslagen.be/interviews/giannimeersman.php

 
[Terug naar archief]
Etixx - Quick.Step

» » Follow Gianni on Twitter !
 
 
» » Volgende wedstrijd
Nog niet bekend